Logotyp
Brune Kulle
- Falkenbergs nya bostadsområde
På Brune Kulle hittar du stora tomter med närhet till det mesta. Motorvägen gör Brune Kulle till Europas förort. Halmstad City Airport, 30 minuter söderut, tar dig till Stockholm på en tid som passar dig med sex avgångar om dagen. Landvetter når du på 50 minuter och efter 1 timma och 50 minuter i bil är du på Kastrup och vidare ut i världen.

Området har havsutsikt och ett dopp i havet ligger fem minuters bilfärd bort. Lägg på två minuter och du står på Stortorget och äter glass. Falkenberg blev årets tillväxtkommun 2012 men rusningstrafiken har inte hittat hit vilket ger dig tid över.

Alla tomter är exklusiva med sina olika lägen och nu kan ni hitta er unika tomt – ert nya hem. Brune Kulle är en trygg, gammal boplats med ursprung från medeltiden och namnet härstammar därifrån likt många av gatunamnen.

När du köper tomt på Brune Kulle köper du möjligheter att förverkliga dina drömmar. Livskvalitet, helt enkelt.
Tomt Brune Kulle 1
Tomt Brune Kulle 2
Tomt Brune Kulle 3
Tomterna
- alla med fantastisk utsikt!
Brune Kulles tomter ligger precis bredvid kommunens största och mest välrenommerade golfklubb med restaurang. Inom fem minuter hittar du tennisbanor, ridhus, Laxbutiken och en av Sveriges bästa krogar, Stefan Holmströms l’Ecurie. Förutom Skrea kyrka med förskola finns även skola 0-4 på området.
Lindvall A&D
Arkitekt
Jonas Lindvall på Lindvall A&D Arkitekt har ritat och designat området Brune Kulle. Lindvall A&D Arkitekt har sedan tidigare erfarenhet av att skapa moderna områden och boenden, livskvalitet helt enkelt.

Gå till Lindvall A&D Arkitekts hemsida
Arkitekt Brune Kulle 1
Arkitekt Brune Kulle 2
Arkitekt Brune Kulle 3
Historia
& arkeologi
Inför det planerade bostadsbygget har Kulturmiljö Halland utfört två arkeologiska undersökningar av fornlämningar som skulle komma att beröras av byggnationen. En av de undersökta fornlämningarna var den gravhög från bronsåldern (ca 1800 – 500 BC) som i folkmun kallades för Brune Kulle. Brune Kulle låg på den toppen av Skrea kyrkbjär från vars plats det är en vidsträckt utsikt över dalgången nedanför.

I undersökningen av högen som genomfördes i augusti 2012 gjordes fynd av sammantaget fem mindre gravar i högens översta lager. Dessa gravar, som kallas sekundär gravar, kan bestå av en urna där man samlat de brända benen från den kremerade kroppen. Dateringar av kol (14C- metoden)daterar sekundärgravarna till senare delen av bronsåldern ca 800 BC.

Den andra platsen som undersöktes tolkades initialt var ett boplats- och gravområde från bronsålder. Platsen är belägen ca 200 m norr om Skrea Kyrka. Vid en förundersökning 2010 påträffades här resterna från ett märkligt rännhus från bronsåldern samt gravar från den äldsta delen av järnåldern. Rännhuset som egentligen inte var bostadshus utan kan kopplas till tidens trosuppfattning och religiösa praktik brukar av arkeologer kallas för kulthus och det är väldigt ovanliga lämningar.

Totalt påträffades tre kulthus på Skrea kyrkby, två stora som var drygt 20 x 8 meter stora och ett mindre rektangulärt som ca 8,5 x 8,5 meter stort. Det mindre rektangulära huset hade en liten brandgrav i sitt sydöstra hörnet. I samma hus påträffades ett fynd som är viktigt för bilden av den skandinaviska odlingshistoriken. I en grop, som är centralt beläget i kulthuset, hittades ett sädeskorn av råg. Detta fynd daterades med 14C.metoden till 800 BC, vilket gör det till ett av de absolut äldsta fynden av råg i Sverige.

Referens: Kulturmiljö Halland
Arkeologi Brune Kulle 1
Arkeologi Brune Kulle 2
Arkeologi Brune Kulle 3
Bygg
vilket hus ni vill
Mäklarhuset
Förslag på
hustillverkare och arkitekter
Brahus
LB Hus
Myresjö hus
Sköna hus
a hus
Mjöbäcksvillan
Lindvall A&D
Varbergshus
Arkitekthus
Finansiering
- Kontakta Falkenbergs Sparbank


Falkenbergs sparbank
Brune Kulle

6:63 Skrea
Falkenberg
info@brunekulle.se

Kreera web&design